perjantai 2. huhtikuuta 2010

Blogi polkaistaan käyntiin, sarjakauden alkuun enää kaksi viikkoa.

Tervetuloa kaikille lahtelaisen jalkapallon ystäville! Tässä blogissa tullaan käsittelemään FC Lahtea eri näkökulmista useamman kirjoittajan voimin. Kirjoitamme niin pelillisistä asioista, kuin muistakin FC Lahtea koskevista asioista. Kritiikkiä ja ylistystä jaetaan, silloin kun siihen on aihetta. Pyrimme kirjoitusten lisäksi julkaisemaan muutakin materiaalia sivuille mahdollisuuksiemme mukaan.

Blogin ulkoasu tulee vielä muuttumaan, mutta mielestäni tärkeintä oli saada blogi käyntiin ennen kauden alkua. Myös nimen suhteen otetaan vielä ehdotuksia vastaan. Kaikki tähän blogiin kirjoittavat henkilöt ovat seuranneet FC Lahtea jo vuosia, osa ihan seuran syntymästä asti, osalla kirjoittajista rakkaus seuraan on syttynyt hieman myöhemmin. Osa meistä on jäseniä yhdessä maamme suurimmista ja kiistellyimmistä kannattajaporukoista FCLK:ssa. Osa meistä seuraa otteluita, niin kotona kuin vieraissa, muissa katsomonosissa. Mutta kaikkia kirjoittajia yhdistää rakkaus FC Lahtea kohtaan. Tilaa kirjoittajille vielä on, sillä meillä on kunnianhimoisia tavoitteita blogin suhteen, mutta niistä, kuten haastatteluistakin myöhemmin lisäinfoa.

Ja nyt sitten blogin pääaiheeseen FC Lahteen...

Vihdoin ja viimein on pitkä talvitauko lusittu, ja kausi alkaa kahden viikon kuluttua perjantaina 16.4. Joillakin paikkakunnilla, taas kerran, on vaikeuksia saadaa pelikenttiään kuntoon kun kausi starttaa. Tällä kertaa talvi on kieltämättä ollut erittäin ankara, mutta jos kentän kuntoon todella panostetaan, niin pelaaminen hyväkuntoisella nurmella huhtikuun puolessavälissä on mahdollista. Tästä osoituksena on FC Lahden koti, Lahden Stadion. Jälleen kerran on Hiihtiksen kentänhoitajat näyttäneet osaamisensa:Futisforum2 nimimerkille Kolmeseiska kiitokset kuvasta


Kuten kuvasta huomaatte, on kenttä kunnossa kun kausi FC Lahden osalta 17.4 klo 19 käynnistyy. Samaa ei voi valitettavasti sanoa joukkueesta, sillä joukkue on vielä siinä tilassa missä sen pitäisi olla jo tammikuussa! Suurin syy tähän on se, että puolustuksesta puuttuu vielä kaksi pelaajaa, yksi laitapakki ja yksi toppari. Ratkaisuja puolustusongelmiin etsitään, ja ensi viikolla testiin onkin tulossa tämän päivän etlarin mukaan pohjoisafrikkalainen puolustajakokelas. Haku on päällä pääosin ulkomailta, koska kotimaiset vaihtoehdot karkasivat muihin seuroihin jo aikaisin talvella. FC Lahti ei kyennyt kilpailemaan Pasojan ja Kuivaston tyyppisistä profiilipelaajista, sillä seuralla oli Mäkelän mukaan rekrytointikielto päällä. Rekrytointikielto ulottui aina tammikuun loppuun asti johtuen talousongelmista. Rekrytointikiellon lisäksi ongelmia on aiheuttanut Heikki Haaran ja Janne Moilasen tilanne, joiden piti olla tässä vaiheessa jo pelikunnossa.

Haara tulee kuntoon jossain vaiheessa kesää, kun taas Moilasen kohdalla tarvitaan ihmettä, jotta hän kykenee enää ylipäätäänsä pelaamaan jalkapalloa. Toivotamme molemmille pikaista paranemista, ja seuralle satumaista onnea loukkaantumisten ja ulkomaalaisarpojen osalta. Sillä onnea tarvitaan, koska Lahti on tällä hetkellä jos ei huonoin, niin yksi huonoimmista joukkueista puolustuksen osalta. Siihen kun lisätään potentiaalinen, mutta kokematon veskari, niin katastrofin ainekset ovat kasassa. Nämä seikat huomioon ottaen oli pöyristyttävää, kun seura päästi kokeneen Kalle Eerolan menemään. Mopsi pelasi ehkä uransa parhaimman kauden viime vuonna, mutta sai lähteidemme mukaan sen ansiosta vain jatkotarjouksen, joka oli mallia pakettisaludoa ja terttu banaaneja.

Sota ei kuitenkaan yhtä miestä kaipaa, ja jos hankinnat onnistuvat nappiin, niin voi olla että kukaan ei enää muistele Mopsia, tai muita hankkimatta jääneitä pelaajia. Mutta oli hankinnat kuinka hyviä tahansa, niin ongelmia tulee alkukaudesta todennäköisesti jokatapauksessa. Tämä ei ole mitenkään uutta Lahdessa, sillä seura on tunnettu heikosta aloituksesta ja vahvasta kauden lopetuksesta. Kaksi viimeistä kautta ovat olleet tämän osalta poikkeuksia seuran historiassa.

Historiassa, joka on lyhyt, mutta sitäkin rikkaampi niin kentällä kuin katsomoissa. Teini-ikäinen FC Lahti on vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa huippufutiksessa, ja menestystäkin on tullut, jos ei nyt kauhalla niin ainakin lusikalla. Blogiimme tuleekin pieni historiikki/katsaus FC Lahden kasvuvaiheista ja kivuista matkalla teini-ikään. Ennen kauden alkua julkaisemme vielä kausiennakon, kunhan vain saamme tietää mahdolliset testipelaajat, ja heidän kohtalonsa. Kiire tulee niin blogilla, kuin seurallakin, sillä viimeiset viisitoista päivää menevät nopeasti. Mutta uskomme, että viidestoista päivä ei tule painajaisineen, vaan saamme nauttia Hassen teltan antimista iloisin mielin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti