keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

FC Lahti- Haka treenimatsi

FC Lahti pelasi tänään harjoitusottelun Valkeakosken Hakaa vastaan. Peli päättyi 1-1 ja seuraavassa raportissa käsittelen pelin sisäisiä tapahtumia.

Lahti lähti otteluun melkein parhaalla miehistöllään. Ykkösmiehistä puuttuivat "vain" Shala, Fofana, Värttö, Haara ja Moilanen. Mukana oli sen sijaan testimies Saksan maalta, Cesur Sevimli.
Paluun kokoonpanoon tekivät mm. Korte, Köse, McVea sekä Litmanen.

Hakakin pääsi otteluun kovalla miehistöllä. Mukana mm. lukuisien maajoukkuepelien veteraani Toni Kuivasto sekä Korean ihmemies Nam.

Ja itse peliin. Lahti marsitti kentälle ryhmityksen: Tuomi, Heikari, Huuhka, McVea, Sevimli, Vanninen, Korte, Heini, Länsitalo, Sihvola, Rafael. Ottelun ensimmäisen puoli-aika oli aika tasaista vääntöä. Haka oli ehkä hieman hallitsevampi osapuoli. Haka meni ensimmäisellä puoli-ajalla 0-1 johtoon, kun Ikävalko pääsi tykittämään pallon hienosti vasempaan alanurkkaan. Tuomella ei juuri ollut mahdollisuuksia, vaikka maali näyttikin menevän suhteellisen helposti. Maalia edelti Heikarin ja Huuhkan heiveröinen kaksinkamppailu/katkaisuyritys. Lahdellakin oli omat mahdollisuudet. Muutaman kerran palloa liikuteltiin todella hienosti ja Haka-puolustus puhkottiin terävästi. Viimeinen silaus kuitenkin puuttui ja tauolle mentiin tilanteessa 0-1.

Puoli-ajalla tapahtui se odotettu, kun Maestro tuli kentälle Länsitalon tilalle. Myös Heikari otettiin pois ja kentälle päästettiin nuori lahtelaislupaus, Lorents Hertsi.

Peli kääntyi selvästi Lahdelle. Litmasen avulla pallonhallinta saatiin Lahdelle, eikä Haka päässyt muutamaa hyvää vastaiskua lukuunottamatta hyville paikoille. Lahti sai monen monta paikkaa pelin vanhetessa. Parhaimmat mainittakoon. Litmanen sai pallon boxin sisälle ja kikkaili itsensä avopaikkaan, mutta veto meni päin hyvän pelin pelannut Korhosta. Toisessa hyvässä paikassa Sihvola sai tuurilla pelattua pallon Rafaelille, joka ajautui Litmasen tavoin avopaikkaan, mutta tällä(kin) kertaa Korhonen vei pidemmän korren. Lahden tasoituksen iski Vanninen pilkulta. Lopussa Hertsi pääsi tykittämään Litmasen esityöstä vapaasta paikasta, mutta veto leijaili yli maalin. Kokonaisuudessaan toinen puoliaika oli Lahden näytöstä. Haka pääsi muutamaan hyvään paikkaan, mutta lisämaaleja ei nähty. Kerrottakoon myös Hakan hyvät paikat. Ensimmäinen tilanne syntyi, kun Tuomi tuli maalivahdin alueelta pois palloa vastaan ja osui palloon ilmeisesti kädellä. Seuraksena vapari, joka kuitenkin meni suoraan Tuomea päin.
Toinessa tilanteessa Hakan Multanen yritti roikottaa pallon Tuomen yli, mutta Tuomi venytti tähän palloon hienosti.

Lahdelta hyvä esitys, joka antoi uskoa tulevaan. Ottelussa ei juuri epäonnistujia ollut, mutta sanottakoon, että Heikari oli pahoissa vaikeuksissa ensimmäisellä puoliajalla. Tilalle tullut Hertsi oli tällä kertaa paljon parempi. Tuomi pelasi ihan hyvän pelin, johon kuului pari hienoa torjuntaa. McVea oli tänään todella hyvä ja muodosti Huuhkan kanssa toimivan toppariparin. Testimies Sevimli oli ihan hyvä. Voitti pääpallot kiitettävällä prosentilla, eikä alas-tai ylöspelaaminen tuottanut vaikeuksia. Kunhan hintapyyntö on kohdillaan niin sopimusta kouraan. Korte ja Vanninen tukkivat keskustan hyvin. Heini oli taas pirteä ja on nostamassa itseään avauskokoonpanon mieheksi, jos ei sitä jo ole. Länsitalo oli suhteellisen vaisu, eikä Sihvolakaan ihmeitä esittänyt. Rafael ja Litmanen olivat hyökkäyksessä alati vaarallisia.

Ensi maanantaina Lahti on jälleen tulessa, tällä kertaa FC Hämeenlinnaa vastaan.

1 kommentti:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=DhnexqLI1ZM

    Matsista videota.

    VastaaPoista