lauantai 3. huhtikuuta 2010

Ulkomaalaisten rooli Lahdessa

FC Lahti on pakonsanelemana venyttänyt hankintojaan pitkällä kevääseen. Tämä on johtanut siihen, että kotimaisia vaihtoehtoja ei ole enää vapaana. Tämä taas johti siihen, että FC Lahti joutui avaamaan ilmasillan.

Lahdella on edellisinä kausina ollut suhteellisen vähän ulkomaalaispelaajia. Viime kaudella oli kolme(Fofana, Rafael, Szentpeteri), joista Rafaelia voisi sanoa jo "puolisuomalaiseksi". Kaikki avauskokoonpanon miehiä. Viime kauden ulkomaalaisista Szentpeteri lähti muualle, jolloin ulkomaalaisten määrä tippui kahteen. Piakkoin tehtiin kuitenkin try-out tyylinen sopimus brasilialaisen Raul De Araujon kanssa. Tulos oli lopulta ulos. Määrä pysyi kahtena.

Lahdella on kevään aikana pyörinyt testissä monia testimiehiä. Arruda ja McVea ovat edustaneet ulkomaalaiskaartia. Näistä McVealle tehtiin sopimus viime maanantaina, joka tarkoitti kolmea ulkomaalaista. Tultiin siis viime kauden lukemiin. Arruda sai ilmeisesti jatkaa uuden seuran etsimistä jostain muualla.

Lahti ilmoitti vähän aikaa sitten pohjois-afrikkalaisesta testimiehestä (ilmeisesti Egyptistä), joka antaa näyttöjä ensi viikolla. Mukana saattaa olla myös muita ulkomaalaiskokelaita. Tarkoitus on saada haaviin toppari ja laitapakki, jota varten Lahti on valmis testaamaan 2-4 pelaajaa ennen kauden alkua. Kaikki tulevat hyvin suurella todennäköisyydellä olemaan ulkomaalaisia. Kun Lahti tekee sopimukset kahden ulkomaalaisen kanssa, määrä nousee viiteen. Ei sinänsä paha, mutta kun miettii, että kaikki ovat todennäköisesti puolustuksen avausmiehiä (ainakin kauden alkupuolella) tullaan tilanteeseen, jossa puolustus koostuu yhdestä suomalaisesta (Värttö) ja kolmesta ulkomaalaisesta. Tilannetta pahentaa se, että tämä nelikko ei kerkeä juuri toisiinsa tutustumaan ennen kauden alkua. Kommunikaatiovirheet ovat hyvin mahdollisia.

No ei tilanne noin paha ole. Kaikki osaavat varmasti ainakin vähän englantia, jolla hoidetaan tulevalla kaudella pelinohjausta. Kun kaverit tulevat tutummaksi, tilanne helpottuu itsestään.

Eikä viisi ulkomaalaista ole vielä kovin suuri määrä. Ropsilla oli viime kaudella yli kaksi kertaa enemmän.

Nyt jännitetään minkä tasoisia pelimiehiä saadaan haaviin. McVea on ainakin vaikuttanut hyvältä hankinnalta. Fyysinen, hyvä sijoittumaan, johtaja-ainesta, nuori ja sympaattinen. McVea on pelaamissaan peleissä osoittanut olevansa liiga-tasoa, vaikka todellinen taso tietenkin mitataan vasta tosipeleissä. Muita ulkomaalaisia keretään testaamaan harjoituksissa sekä kahdessa harjoituspelissä. Sen jälkeen pitäisi olla valmista.

Lahden ensi kausi lepää pitkälti puolustuksen onnistumisesta. Hyökkäys ja keskikenttä ovat vähintäänkin hyvää tasoa, mutta puolustus on seikkaillut koko pre-seasonin aavalla ulapalla. Ulkomaalaisista toivotaan tämän ongelman ratkaisijoiksi. Se voi hyvinkin onnistua, mutta on myös mahdollisuus, että kaikki kusee totaalisesti.

Jäämmekin mielenkiinnolla seuraamaan minkälaisia pelimiehiä Lahti onnistuu Kuhnureihin naaraamaan. Ovatko he sitten uusia Marcioita vai saadaanko me ihka oma Jos Hooivield?

Ulkomaalaiset ovatkin ensi kaudella pelottavan suuressa roolissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti