maanantai 19. huhtikuuta 2010

Kausi korkattiin tappiolla

Veikkausliiga on nyt FC Lahdenkin osalta lähtenyt käyntiin tappiolla FF Jaroa vastaan. Lukemat olivat lopulta vieraiden eduksi 1-3. Lahden maalin teki Länsitalo, kun taas Jarolta osui kahdesti Sundqvist ja kerran Eremenko Jr. Ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tasaista vääntöä, mutta toisella puoliajalla Jaro hallitsi pelitapahtumia aika selvästi. Eikä Lahti saanut missään vaiheessa kunnon kiriä päälle. Lisäksi Lahti joutui pelaamaan lopussa yhden miehen vajaalla, kun Sihvola loukkasi huulensa, eikä verenvuotoa saatu tyrehdytettyä. Sihvolan loukkaantuessa Lahti oli tehnyt jo kaikki kolme vaihtoa.

Valtamedioissa oli ottelun teemaksi otettu maajoukkueratsujen Litmasen ja Eremenko Jr:n kohtaaminen. Mutta lopulta ottelun teemaksi muodostui keskikentän kokonaisvaltainen hallinta, jonka Jaro vei suvereenisti nimiinsä. Valitettavasti Lahti ei kyennyt kontrolloimaan keskikentän keskustaa, eikä myöskään pystynyt puolustussuuntaan viivyttämään hyökkäyksiä ja riistämään tarpeeksi palloja. Tämä aiheutti paljon painetta Lahden eriskummalliseen puolustusnelikkoon, jonka muodostivat Värttö, Vanninen, McVea ja Korte. Eriskummallinen puolustus oli sen takia, että siellä pelasi kaksi keskikentän keskustan pelaajaa, joiden olisi kuulunut pelata omilla paikoillaan. Pelilupa sekoilun ja tuhkapilven johdosta joukkueen valmentaja joutui kuitenkin tekemään tällaisen ratkaisun. Ratkaisu oli auttamatta väärä, ja toivonkin ettei Kortea ja Vannista enää puolustuslinjassa nähdä. Käyn nyt läpi pelaajakohtaisesti ottelun suoritukset, mutta todettakoon ennen arviointia, että FC Lahti kaatui koko joukkueen puolustuspelaamiseen, eikä yksittäisten pelaajien suorituksiin.

Maalivahti Juha Tuomi
Mielestäni Jussi pelasi maalissa hyvän pelin, eikä nuorta miestä voi syyttää yhdestäkään takaiskusta. Miehekästä pelaamista boksin sisällä, jonka lisäksi torjui Loshan pilkun, josta tämä täräytti karoista sisään loppulukemiksi 1-3.

Vasen pakki Jarkko Värttö
Ei jäänyt mieleen hyvässä eikä pahassa. Antoi käsittääkseni maalinjohtaneen keskityksen, josta Länsitalo tälläsi Lahden ainokaisen. Ajottaisissa vaikeuksissa Jaron vikkelien laitureiden kanssa.

Toppari Jukka Vanninen
Pelasi väärällä paikalla ja sen huomasi. Hävisi 1-2 maalissa pääpallon Sundqvistia vastaan sata nolla. Toivottavasti pääse Kupsia vastaan omalle paikalleen.

Toppari Tennant McVea
Ensimmäinen liigapeli kuhnuripaidassa ei ollut menestys. Vaikeuksia syntyi kuten muullakin linjalla, kun Jaro vyöryi ylivoima hyökkäyksiin. Pärjää ilmassa hyvin, mutta Jaro pelasi maatapitkin nopeaa peliä ja siinä mies oli vaikeuksissa.

Oikea Pakki Eero Korte
Ylöspäin pelasi muutaman kerran näppärästi, mutta oli koko ottelun ajan vaikeuksissa puolustussuuntaan. Toivottavasti palaa keskikentälle Kupsia vastaan.

Vasen Linkki Riku Heini
Heini väläytteli muutaman kerran, mutta hukkui massaan. Parannettavaa jäi seuraavan otteluun paljon. Linkutti vaihtoon toisella puoliajalla, mutta mistään vakavasta vammasta ei ole kyse.

Keskikentän keskusta Jari Litmanen
Nyt sohaisen ampiaispesään, kun sanon että Litmanen oli ottelun huonoimpia pelaajia. Nuorella ja taitavalla Litmasella ei yksinkertaisesti riittänyt jalat Jaron keskikenttää vastaan. Puolustuspelissä jätti usein hommat tekemättä, ja näin ollen Törmänen joutui keskellä useasti 2 tai 3 vastaan yksi tilanteisiin. Missasi epätavalliseen tapaan avopaikan. Tulevaisuudessa toivoisin Litin pelaavan joko toisena kärkenä, tai sitten tulevan vasta toisella puoliajalla keskikentälle.

Keskikentän Keskusta Janne Törmänen
Törönä tunnettu Hongan kasvatti pelasi ensimmäisen liigapelin Lahden paidassa mukiinmenevästi. Syöttötyöskentely oli totutun varmaa, mutta ei kyennyt voittamaan kaksinkamppailuja tarpeeksi keskellä. Ei myöskään onnistunut hidastamaan Jaron hyökkäyksiä, joskin suurin syy tähän lienee se että joutui käytännössä yksin puolustamaan kolmea Jaron keskikenttää vastaan. Jatkossa lienee vaihtopelaajan roolissa, mikäli Korte ja Vanninen ottavat oman paikkansa.

Oikea Linkki Jussi Länsitalo
Olen useasti parjannut Länsitaloa mielikuvituksettomasta pelistä, siihen ei tänäänkään tullut parannusta. Mutta aikaisempiin otteluihin verrattuna Jussi pelasi mielestäni paremmin. Ja jaksoi käyttää vahvuuksiaan kuten juoksuvoimaa hyväksi. Lisäksi teki Lahden ainokaisen hienolla viimeistelyllä. Länsitalon peli oli kokonaisuudessaan lupauksia herättävää, joskin tarvitsee jatkossa enemmän palloja laidalleen.

Kärki Rafael
En täysin ymmärrä Mäkelää ja sitä miksi Rafael pelaa toisen kärjen alapuolella. Brassi on kuitenkin parhaimmillaan boksin sisällä, ja nykyisellä pelityylillä jää useimmiten maalipaikkojen ulkopuolelle. Tällä hetkellä näyttää siltä ettei Rafael palaa entisiin maalilukemiin, vaan jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Menee täysin hukkaan alempana hyökkääjänä.

Kärki Sihvola
Pelasi ylimpänä piikkinä, muttei saanut yhtään vetoa aikaiseksi. Tarjoilu tosin ei ollut hääppöistä, mutta saisi pyrkiä vielä rohkeammin maalia kohti. Järjesteli muutaman hyvän maalipaikan muille pelaajille, ja muutenkin jakoi hyviä syöttöjä. Lahden ainoassa maalissa hyppäsi miehekkäästi Jaron veskarin kanssa kaksinkamppailuun, josta pallo tippui Länsitalolle. Jatkossa toivotaan vielä enemmän röyhkeyttä.

Vaihtomiehet:

Kukaan kolmesta vaihtopelaajasta (Shala, Fofana, Kemppinen) ei saanut käännettyä pelin kulkua Lahden suuntaan. Fofanalla oli kaiken lisäksi vaikeuksia pysyä lumipyryssä pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti